Diskusije / Tolerance Talk

Diskusije / Tolerance Talk

16. Festival tolerancije

16. izdanje Festivala tolerancije i ove godine donosi niz diskusija vezanih uz filmove koji će se prikazati u festivalskim programskim sekcijama.

Aktualni društveni događaji (pitanje izbjeglica, diskriminacije, netolerancije, prava žena…) sve više ukazuju na potrebu za progovaranjem o nepravdama, inzistiranju na dijalogu i suradnji cijele zajednice u borbi protiv diskriminacije kao jedan od glavnih ciljeva udruge Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb i projekta Festivala tolerancije – JFF Zagreb, istodobno pomažući marginaliziranim skupinama.

Tolerance Talk su javne panel diskusije u okviru serije rasprava koje se dugi niz godina održavaju u sklopu filmskog programa Festivala tolerancije. Kroz diskusije otvaramo  javnu platformu za razmjenu mišljenja, pitanja i odgovora. U diskusijama, osim stručnjaka iz relevantnih društvenih područja sudjeluje i publika, kao važan faktor u kreiranju javnog mijenja, kroz poticanje dijaloga među suprotstavljenim stranama, razvijajući društveni dijalog, a sve u svrhu izgradnje otvorenijeg i tolerantnijeg društva.

Tolerance Talk diskusije na 16. Festivalu tolerancije otvorit će tri društveno relevantne teme u periodu od 1. do 3. srpnja 2022. godine.

Raspored programaProgramski vodičMapa festivala


Partneri, prijatelji i pokrovitelji


Search