UDRUGA PRAVA ŠAPA

UDRUGA PRAVA ŠAPA

02.07.2020.17:00
Amfiteatar Bundek

Prava šapa je udruga osnovana u travnju 2015. godine u Zagrebu, a kao inicijativa djeluje od 2011. godine. Volonteri udruge rade konkretne akcije spašavanja mačića i pitomih odraslih mačaka, smještamo ih na privremeni smještaj, osiguravamo im veterinarsku skrb te im tražimo udomitelje.

Glavni cilj udruge je promicati sterilizaciju i kastraciju mačaka kako bi se smanjio broj napuštenih mačaka na ulicama te sve mačke udomljavamo uz uvjet obavezne kastracije.

Najvažniji dio našeg volonterstva je projekt "Uhvati – Steriliziraj – Vrati”  u kojem na humani način hvatamo odrasle slobodnoživuće (divlje) ženke mačaka, steriliziramo ih te nakon oporavka vraćamo na stanište. Na godišnjoj razini na kastraciju odvedemo oko 600 mačaka.

Prava šapa nema azil, prostor ili prihvatilište za mačke pa su mačke koje spasimo s ulice smještene u domovima volontera/privremenih udomitelja. U svakom trenu na skrbi imamo oko 120 mačaka. Sve mačke koje udomljavamo nekad su bile na ulici i napuštene, pa tako udomljavanjem naše mačke izravno spašavate dva života – život one mačke koju ste udomili (jer je do nas došla s ulice) i život mačke koja dolazi na njeno mjesto na privremeni smještaj. U prosjeku na godišnjoj razini udomimo oko 200 mačaka.

Volonteri udruge također aktivno spašavaju teško ozlijeđene ili bolesne mačke s ulica, pružamo im skrb do oporavka, a mnoge kronično bolesne, stare ili invalidne mačke ostaju trajno u volonterskim domovima. Zbog toga, posebno nastojmo educirati građane o udomljavanju mačaka s posebnim potrebama, invaliditetom ili kroničnim bolestima. Prava šapa ne dobiva nikakve financijske ili bilo kakve druge donacije od grada ili države za svoj rad, sve što radimo je volonterski i s našim novcem te donacijama koje uspijemo prikupiti preko Facebook stranice.

Publika Festivala moći će saznati zbog čega je bolje udomiti macu s ulice i što sve ova udruga radi te će također moći pomoći Pravoj šapi svojim donacijama u zamjenu za majice, šalice, torbe i ostale promotivne materijale.

http://www.prava-sapa.hr/

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb