HISTORY FILM FESTIVAL RIJEKA

HISTORY FILM FESTIVAL RIJEKA

26.03.2018.12:30
12. 4. 2018. u 18:00h/dvorana Müller, kino Europa/Varšavska 3

History Film Festival Rijeka trenutno je jedini međunarodni festival u svijetu koji se fokusira isključivo na povijesne dokumentarne filmove nastale u okviru  nezavisnih i televizijskih produkcija. History Film Festival otvara širok dijapazon povijesnih tema koje filmski autori interpretiraju na najrazličitije načine. Međunarodni karakter History Film Festivala pruža transkulturalni dijalog o pojedinim povijesnim temama koje su oblikovale različite poglede na njih i utemeljile često oprečna nacionalna, socijalna, rasna i politička mišljenja.

Festival će predstaviti njegovi pokretači Bernardin i Tiha Modrić, dok će festivalski program zagrebačkoj publici dočarati film „Rumble: Indijanci koji su uzdrmali svijet“.

„Rumble: Indijanci koji su uzdrmali svijet“ je dokumentarni film o ulozi autohtonih Amerikanaca u popularnoj glazbenoj povijesti. Rumble pripovijeda priču o dubokom, bitnom i do sada propuštenom poglavlju u povijesti američke glazbe: autohtonog utjecaja. S glazbenim ikonama Charley Patton, Mildred Bailey, Link Wray, Jimi Hendrix, Jesse Ed Davis, Buffy Sainte-Marie, Robbie Robertson, Randy Castillo i drugi, Rumble pokazuje kako je taj talentirani glazbeni narod pomogao oblikovati zvučne zapise našeg života.

Bernardin Modrić autor je preko 120 kratkih igranih i dokumentarnih filmova koji su prikazivani i nagrađivani u zemlji i svijetu. Suosnivač je i direktor Istra Filma, član Zajednice umjetnika Hrvatske, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatske udruge producenata.

Tiha Modrić diplomirala je na Odsjeku za kulturalne studije Filozofskog fakulteta u Rijeci gdje trenutno dovršava magistarski rad. Od 2013. godine surađuje na svim filmskim projektima Istra filma kao filmska producentica. Dodatno iskustvo u upravljanju projektima stekla je kroz rad na dva projekta Europske Unije (Emilie i ArTVision) te kroz organizaciju glazbenog festivala „Live on Street“ (2013).

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb