Seiji Kimoto - "Moć i Nemoć"

Seiji Kimoto - "Moć i Nemoć"

25.02.2016.
2.Festival tolerancije Ljubljana, Gradska Hiža
Autor:  SEIJI KIMOTO
25. 02. 2016. - 25. 03. 2016. 
Gradska Hiža, Ljubljana

U sklopu FOT Ljubljana svojom izložbom "Moć i nemoć" predstavit će se renomirani japanski umjetnik Seiji Kimoto, kojeg smo već imali čast ugostiti u Zagrebu 2012. godine, na 6. izdanju Festivala tolerancije - JFF Zagreb. 
 
Seiji Kimoto svestrani je umjetnik japanskoga podrijetla koji već desetljećima živi i radi u Neunkirchenu u Njemačkoj. Kroz svoj rad progovara o problemima iz povijesti na suvremen način. Svojim skulpturama, slikama, zidnim dizajnom, zen kaligrafijom, grafikama i crtežima zauzeo je visoko mjesto na umjetničkoj sceni na kojoj je aktivan još od početka 70-ih godina prošlog stoljeća.
 
Svojim skulpturama, slikama, zidnim dizajnom, zen kaligrafijom, grafikama i crtežima zauzeo je visoko mjesto na umjetničkoj sceni na kojoj je djelatan još od početka 70-ih godina prošloga stoljeća. Kroz svoj rad, Seiji Kimoto istražuje ljudske vrijednosti, a umjetnička su mu djela susret tradicionalnog i suvremenog, plošnosti i poezije. Njegove skulpture, koje će se vidjeti na ovoj izložbi, ističu se osebujnim teksturama, oblicima, jakim bojama i snažnom ekspresijom, propitujući ljudsku slobodu i zatočeništvo te pokazujući kako otpor može nastati iz nemoći te kako ljudi mogu zadržati svoje dostojanstvo i u situacijama potpune nemoći i najvećih poniženja. Autor skulpture izrađuje od drveta, konopa, metala i kamena.
 
Izložba Seijija Kimota otvara se 25. veljače 2016. godine u Gradskoj Hiži (Ljubljana) te će se moći razgledati mjesec dana, a posebno za izložbu u Ljubljani umjetnik će predstaviti i novu skulpturu, pripremljenu za izložbu u Ljubljani. 
 
Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.
 
 
Promo materijali:
Plakat
Letak
Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb