Plakat projekt

Plakat projekt

20.05.2012.
Kino Europa

U Spomen-području Jasenovac, u povodu 27. siječnja, Dana sjećanja na Holokaust i sprečavanja zločina protiv čovječnosti, postavljena je izložba učeničkih radova koja je bila otvorena za javnost do kraja veljače 2012. godine. Izložba je rezultat suradnje Međunarodne škole za poučavanje o Holokaustu Yad Vashem iz Izraela, Agencije za odgoj i obrazovanje te osam osnovnih i srednjih škola u Republici Hrvatskoj, čiji su se nastavnici i učenici odazvali pozivu da sudjeluju u projektu u okviru izvannastavnih aktivnosti.

Na 6. izdanju Festivala suvremenog židovskog filma Zagreb ukupno 3000 ljudi posjetilo je čak tri tematske izložbe koje su za građane bile postavljene u Galeriji Karas HDLU-a te u kinu Europa. Tematskim izložbama ostvarili smo međunarodnu suradnju (umjetnik Seiji Kimoto s postavom izložbe „Moć i nemoć“ u galeriji Karas, izložba „Plakat projekt“ u suradnji s Memorijalnim centrom Jasenovac i Yad Vashemom) i međusektorsku suradnju (izložba „Dva lica romske stvarnosti“ u suradnji s UNHCR-om). Tematske izložbe 6. izdanja Festivala bile su realizirane uz logističku i dijelom financijsku podršku Veleposlanstva Savezne Republike Njemačke, Ministarstva vanjskih poslova Savezne Republike Njemačke, Goethe Instituta iz Zagreba, Memorijalnog centra Jasenovac, Memorijalnog muzeja Yad Vashem iz Izraela, UNHCR-a te Hrvatskog doma likovnih umjetnika.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb