Moć i nemoć

Moć i nemoć

14.03.2014.19:00
Galerija Karas

Seiji Kimoto svestrani je umjetnik japanskoga podrijetla koji već desetljećima živi i radi u Neunkirchenu u Njemačkoj. Kroz svoj rad progovara o problemima iz povijesti, ali na jedan suvremen način.

Svojim skulpturama, slikama, zidnim dizajnom, zen kaligrafijom, grafikama i crtežima zauzeo je visoko mjesto na umjetničkoj sceni na kojoj je djelatan još od početka 70-ih godina prošloga stoljeća. Kroz svoj rad, Seiji Kimoto istražuje ljudske vrijednosti, a umjetnička su mu djela susret tradicionalnog i suvremenog, plošnosti i poezije. Njegove skulpture, koje ćemo imati čast i priliku vidjeti u Galeriji Karas u trajanju izložbe „Moć i nemoć“ od 14. do 31. svibnja 2012. godine, ističu se osebujnim teksturama, oblicima, jakim bojama i snažnom ekspresijom, propituju ljudsku slobodu i zatočeništvo te pokazuju kako otpor može nastati iz nemoći te kako ljudi mogu zadržati svoje dostojanstvo i u situacijama potpune nemoći i najvećih poniženja.

Izložba „Moć i nemoć“ sastoji se od 16 impozantnih skulptura i objekata izrađenih od drveta, konopa, metala i kamena.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb