Iz generacije u generaciju / Nova Hagada Arika Brauera

Iz generacije u generaciju / Nova Hagada Arika Brauera

03.04.2017.19:00
Muzej za umjetnost i obrt, Trg maršala Tita 10

3.4.2017. - 16.4.2017.

Arik Brauer suvremeni je austrijski umjetnik koji će u Muzeju za umjetnost i obrt izložiti nov i produbljen pogled na ključne događaje židovske povijesti kao što je proljetni blagdan Pesah čiji početak obilježava Seder večer. Tada Židovi diljem svijeta čitaju priču o oslobođenju Židova od ropstva i izlasku iz Egipta. Priče se čitaju iz prekrasno ilustrirane knjige Haggade šel Pessah, ovog puta s novim ilustracijama austrijskog umjetnika. U Hagadi se mogu pronaći biblijski i rabinski tekstovi zajedno s uputama o tijeku večeri. Okupljeni zajedno pjevaju pjesme, a jede se simbolična hrana. Najmlađi postavljaju pitanja o značenju Sedera kako bi im ga stariji i mudriji tumačili i objasnili. Večer završava sa željom koja glasi – 'Sljedeće godine u Jeruzalemu!'. Arik Brauer kreirao je ove ilustracije prema ideji bečkog poduzetnika Erwina Javora.

Židovskom muzeju iz Beča, njegovoj direktorici dr. Danielle Spera i Austrijskom kulturnom forumu Zagreb, našem dugogodišnjem partneru te njegovoj ravnateljici gđo. Susanne Ranetzky ovim putem iskazujemo veliku zahvalnost na suradnji, sada već na drugoj zajedničkoj izložbi ove godine.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb