Dječji osvrt - “Crtežom protiv zaborava”

Dječji osvrt - “Crtežom protiv zaborava”

09.04.2016.
10. Festival tolerancije Zagreb, kino Europa, Müller Hall

09.-15.04.2016. kino Europa, Müller Hall

Jubilarnu festivalsku godinu započeli smo na Međunarodni dan sjećanja na žrtve Holokausta, 27. siječnja otvaranjem impresivne izložbe “Crtežom protiv zaborava” autora Manfreda Bockelmanna koji na velikim formatima slika djecu ubijenu u nacističkim logorim i bolnicama.

Izložba postavljena u zagrebačkom Francuskom paviljonu počast je nevinim žrtvama ali tematski i lokacijski i idealan povod za edukaciju mladih o Holokaustu. Na mjestu nekadašnjeg „Zagrebačkog zbora“, a danas Studentskog centra u Savskoj ulici, s kojeg su tisuće ljudi odvedeni u koncentracijske logore, održali smo u suradnji s partnerom “Documenta centar za suočavanje s prošlošću” radionicu za učenike iz Gline, te predavanje Branka Lustiga o osobnom preživljavanju Holokausta.

Pozvali smo škole diljem Hrvatske da posjete izložbu i djecu da esejima ili crtežima podijele s nama svoje utiske nakon gledanja posljednjih portreta njihovih vršnjaka.

Zahvalni smo učenicima I profesorima na velikom odazivu I trudu, odnosno kvaliteti radova kojom su doprinijeli promociji vrijednostima Festivala tolerancije.

Radovi će biti u selektiranom obimu izloženi za vrijeme trajanja 10. Festivala tolerancije od 9.-15.4.2016. u dvorani Muller kina Europe u Zagrebu.

Izložba osnovnoškolaraca je sufinancirana sredstvima fonda „Europa za građane“ i otvorena je za posjetitelje.

 

Promo materijali:

Plakati

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb