OKRUGLI STOL

OKRUGLI STOL

26.03.2018.12:05

Zagreb, tak' imam te rad'

11. 4. 2018. | 18:30 | kino Tuškanac

 

Okrugli stol „Zagreb, tak' imam te rad“ nadovezuje se na projekciju filma  "Dragi susjedi" redatelja Nebojše Slijepčevića, koja će se održati neposredno prije okruglog stola u 18:00 sati u kinu Tuškanac. Film prikazuje reakcije stanovnika jednog zagrebačkog naselja na njihove nove susjede – azilante.

Glavna tema okruglog stola je "predrasude i integracija" te će se okrugli stol fokusirati na tipove diskriminacije s kojima se pojedinci druge boje kože, nacionalnosti ili vjeroispovijesti susreću u svakodnevnom životu u Hrvatskoj, no i na neke pozitivne primjere njihove integracije.

Udruga Festival suvremenog židovskog filma, organizator Festivala tolerancije, zajedno s još deset organizacija civilnog društva članica je Mreže antidiskriminacijskih kontakt točaka pučke pravobraniteljice.

Tako će na okruglom stolu sudjelovati mr. sc. Tena Šimonović Einwalter, zamjenica pučke pravobraniteljice te Lea Horvat iz Centra za mirovne studije, Anita Košar Ulemek iz Projekta građanskih prava Sisak i Jelena Nestorović, predstavnica Srpskog narodnog vijeća, predstavnici organizacija članica Mreže, kao i Daniela Draštata, urednica i koscenaristica filma "Dragi susjedi".

Razgovor će moderirati Jasmina Popović.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb