eOBRAZOVANJE

eOBRAZOVANJE

25.03.2018.12:30

eOBRAZOVANJE

13. 4. 2018. u 17:30 sati

Dvorana Müller, kino Europa, Varšavska 3, 10000 Zagreb

Projekt portala www.lektire.skole.hr donosi djela hrvatskih i stranih pisaca s popisa obavezne školske lektire i koji do sada broji oko 400 knjiga te obilje multimedijskim sadržajem kao što su zvučni zapisi i video materijali. Projekt je nastao u realizaciji Bulaja naklade i Hrvatske akademske i istraživačke mreže CARNet, a uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Cilj projekta je da na web stranici budu dostupne sve osnovnoškolske i srednjoškolske lektire – ukupno oko tisuću naslova! Glavni urednik projekta je Zvonimir Bulaja.

No, osim velikog broja djela projekt donosi i mnogo dodatnog sadržaja kao što su bilješke o piscu i djelu, razne napomene i objašnjenja, rječnici manje poznatih riječi, mnoge zanimljivosti, slikovni i zvučni zapisi te multimedijalni sadržaj. Svim učenicima, studentima, nastavnicima i profesorima sadržaj je dostupan posve slobodno i besplatno. Sa svime nabrojenim portal eLektire jedan je od najpopularnijih i najposjećenijih obrazovnih web stranica sličnog sadržaja na hrvatskom jeziku općenito i trenutno broji oko 160000 registriranih korisnika.

Nakon promocije bit će prikazan dokumentarni film „Bez azila: Neispričano poglavlje priče o Anni Frank“ u kojem se stavlja naglasak na događaje koji su prethodili samom Dnevniku Anne Frank i na borbu njenog oca i cijele obitelji kako bi dobili vize koje su ih mogle spasiti od progona.

www.lektire.skole.hr

www.bulaja.com 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb