Dr. Daniel Wildmann:
Željena tijela: ideal arijevske muškosti

Dr. Daniel Wildmann:
Željena tijela: ideal arijevske muškosti

12.04.2017.12:00
Kino Tuškanac

Daniel Wildmann ovogodišnji je gost predavač koji će posjetitelje upoznati s utjecajem buržujske kulture na nacizam 30.-ih godina dvadesetog stoljeća. Wildmann je po vokaciji povjesničar i filmski stručnjak te je također direktor Leo Baeck Instituta u Londonu te predavač na Sveučilištu u Londonu. Predmet njegovih istraživanja je moderna njemačka i židovska povijest, povijest Trećeg Reicha, povijest maskuliniteta, antisemitizma i filma općenito. Trenutno istražuje povijest vizualnog predstavljanja antisemitizma na njemačkom primjeru i to od doba nijemog filma.

U ovom predavanju "Željena tijela: ideal arijevske muškosti" dr. Daniel Wildmann, fokusirati će se na  vizualni jezik Reifenstahlinog filma “Olympia” – filma koji je i u današnje vrijeme poprilično hvaljen. Analizirati će način na koji je Reifenstahlova prikazala arijevsku muškost te pokazati koju su ulogu u tome igrali antisemitizam i vrlo specifična interpretacija grčke mitologije.

Predavanje će se održati 12. travnja 2017. u kinu Tuškanac u 12 sati u trajanju od 25 minuta nakon čega slijedi projekcija slavnog prologa filma  Olympia (20 min.) te diskusija.

Prijava na edukacijsko jutro

Vaše ime *
Vaš email *
Kontakt telefon *
Prijavljujem
Naziv škole *
Broj učenika *
Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb