TOLERANCE TALK 2019. NA 13. FESTIVALU TOLERANCIJE

TOLERANCE TALK 2019. NA 13. FESTIVALU TOLERANCIJE

03.03.2019.

13. izdanje Festivala tolerancije i ove godine donosi niz diskusija vezanih uz filmove koji će se prikazati u programskim sekcijama Festivala. Unutar programa Tolerance Talk ovogodišnje teme za raspravu kretat će se od pitanja tzv. reprogramiranja homoseksualaca (Miseducation of Cameron Post), do aktivizma pojedinca (93Queen), preko pitanja Europe i rasizma (Angelo), ljudskih prava – izmišljotine 20 stoljeća? (Prosecuting Evil), izbjegličke krize (Styx, Diamantino), pa sve do toga kako je holokaust promijenio svijet (It Must Be Schwing!) i seksualnog zlostavljanja djece od strane vjerskih dužnosnika (M).

Prilikom koncipiranja diskusija posebna će se pozornost voditi o tematskoj raznolikosti filmova te će jednako biti zastupljeni igrani i dokumentarni filmovi koji će prethoditi raspravi. Aktualni društveni događaji (pitanje izbjeglica, netolerancije, prava žena) sve više otkrivaju pojedine socio-kulturne antagonizme te je potreba za progovaranjem o nepravdama, inzistiranje na dijalogu i suradnji čitave zajednice veća nego ikad. Upravo zbog toga program Tolerance Talk zamišljen je kao javna platforma na kojoj se razmjenjuju mišljenja, pitanja i odgovori, slaganja i neslaganja, u diskusijama osim stručnjaka iz relevantnih društvenih područja sudjeluje i publika, kao važan faktor u sukreiranju javnog mišljenja, kroz poticanje kulturne komunikacije, a sve u svrhu izgradnje otvorenijeg i tolerantnijeg društva.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb