The Klezmer Connection u Vinyl Baru

The Klezmer Connection u Vinyl Baru

03.10.2016.

Ako želite čuti uistinu poseban bend, onda morate doživjeti kako The Klezmer Connection u mozaiku melankolije, radosti i senzualnosti virtuozno isprepliću melose Izraela i Yiddisha sa zvukovima rocka, swinga, jazza i R&B-a.
Ovih pet vanrednih glazbenika iz Austrije uspjeli su na inovativan način prenijeti emociju i tradiciju jiddisha u moderni glazbeni izričaj. Šarena paleta stilova i emocija poziva na slavlje života, u svoj svojoj kreativnoj osebujnosti.
#Klezmer je ime za glazbeni žanr koji se počeo koristiti 70-ih godina prošlog stoljeća kako bi se njime opisala glazbena tradicija istočnoeuropskih Židova koja se razvila tijekom 15. stoljeća. Ovaj smjer poznat je i kao "Jidiš glazba" i "freilech glazba", što u prijevodu znači "vesela glazba".
The Klezmer Connection spajaju temperamentne ritmove i sjetne melose kako bi nas poveli na neobično putovanje ove bogate židovske tradicije.
Pridružite nam se u Vinyl caffe baru 7.10. i doživite klezmer u inovativnoj izvedbi ovih glazbenih virtuoza! Početak koncerta je u 20,30h! Vrtlog emocija je zagarantiran!
Koncert je organiziran u suradnji Austrijskog kulturnog foruma Zagreb, Vinyl bara i Festivala tolerancije.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb