SVEČANO OTVORENJE IZLOŽBE KAO DA IH NEMA: OŽIVLJAVANJE SJEĆANJA NA POLJSKE ŽIDOVE

SVEČANO OTVORENJE IZLOŽBE KAO DA IH NEMA: OŽIVLJAVANJE SJEĆANJA NA POLJSKE ŽIDOVE

04.04.2019.

Svečano otvorenje izložbe Kao da ih nema: oživljavanje sjećanja na poljske Židove  održat će se 6. travnja na platou ispred Muzeja suvremene umjetnosti (Avenija Dubrovnik 17, Zagreb) u 18 sati

Izložba predstavlja reprodukcije izbora murala pronađenih po cijeloj Poljskoj, a koji govore o prošlosti tamošnjih Židova.

Murali su prikazani na panoima podijeljenim u 12 tematskih cjelina koje na pristupačan način govore o važnosti vraćanja sjećanja u javne prostore.

Izložba je nastala u suradnji udruge Festival suvremenog židovskog filma s POLIN-om – Muzejom povijesti poljskih Židova iz Varšave i Institutom Adam Mickiewicz iz Varšave te uz podršku zagrebačkog Muzeja suvremene umjetnosti.

Projekt je pokrenut od strane Instituta Adam Mickiewicz (AMI) koji djeluje pod brendom Culture.pl. AMI je državni kulturni institut čija je misija izgraditi i komunicirati kulturnu dimenziju poljskih brendova kroz aktivno sudjelovanje u međunarodnoj kulturnoj razmjeni. AMI je pokrenuo kulturne projekte u 70 zemalja. Organizirao je preko 6000 evenata koji su privukli vise od 57 milijuna posjetitelja (od 2000. godine) na pet kontinenata. Svi projekti Instituta odvijaju se pod pokroviteljstvom vodećeg brenda, Culture.pl.

Izložba ostaje otvorena do 17. travnja.

Radujemo se Vašem dolasku!

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb