ŠTO SVE DONOSI "REKVIJEM ZA AUSCHWITZ"

ŠTO SVE DONOSI "REKVIJEM ZA AUSCHWITZ"

23.01.2018.

Ceija Stojka u sklopu izložbe "Rekvijem za Auschwitz" predstavit će se domaćoj publici sa 18 crteža i čak 17 akrila. Motivi prirode ali i doslovna svjedočanstva iz brojnih logora gdje je provela svoje djetinjstvo, najbolje svjedoče o strahotama kojih se prisjećamo s ciljem borbe za mirniju sutrašnjicu generacijama koje dolaze ali i očuvanje sjećanja na strahote nacističkog i svih drugih autokratskih režima. Pristigli radovi na posudbi su iz berlinske Galerie Kai Dikhas.

U sklopu izložbe, prikazat ćemo i kratki dokumentarni film Karin Berger iz 2005: "ISPOD DASAKA SVIJETLO ZELENA TRAVA". Dokumentarac tematizira sjećanja tada sedamnaestogodišnje Ceije Stojke na vrijeme provedeno u nacističkim koncentracijskim logorima. Izložba traje sve do 08. veljače i realizirana je zahvaljujući partnerstvu sa Austrijskim kulturnim forumom Zagreb a ulaz je slobodan.

Kao najbolju najavu izložbe, pročitajte tekst Moritza Pankoka, kustosa i umjetničkog voditelja galerije Kai Dikhas iz koje su posuđeni radovi: Ceija Stojka – romska umjetnost, nadolazeće snage za promjenu.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb