Prvi Film i diskusija (FiD) održan

Prvi Film i diskusija (FiD) održan

02.12.2016.

Dana 29. 11.2016. u Kulturno informativnom centru u Zagrebu je održano prvo događanje programa Film i diskusija (FiD), na temu nasilja. Gotovo 100 učenika iz Privatne umjetničke gimnazije, 18. gimnazije, Prve privatne gimnazije i Škole primjenjene umjetnosti i dizajna je napunilo dvoranu do zadnjeg sjedala, i sudjelovalo u diskusiji koja je slijedila nakon domaćeg, nagrađivanog filma Takva su pravila.

Film je inspiriran smrću Luke Ritza, a diskusija koja je slijedila bavila se problematikom nasilja i onim dubljim posljedicama koje na prvi pogled možda ne primjećujemo, ali djeluju razarajuće na naše društvo. Panelisti diskusije bili su socijalna radnica i članica Ambidekster kluba Martina Horvat Roxy, osnivačica Savjetovališta Luka Ritz, Suzana Ritz i predsjednica Ambidekster kluba Martina Horvat, te mladi aktivisti koji se bore protiv vršnjačkog nasilja Sebastijan Hleb i Stjepan Mrganić.

Posebno zadovoljstvo je bilo vidjeti učenike kako sudjeluju, iznose svoja mišljenja i uvažavaju tuđa. Svojim velikim interesom su dokazali kako volja za radom na važnom problemu nasilja doista postoji, i odličan je razlog za nastavak FiD-a nakon svog uspješnog početka.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb