PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KNINU I ZADRU

PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KNINU I ZADRU

26.04.2018.

Nakon što smo s programom Film i diskusija gostovali u Centru za kulturu i informacije Maksimir, film Moji snovi, moja prava i diskusiju koja ga slijedi preselili smo u Knin i Zadar. Pred prepunim dvoranama, u OŠ Domovinske zahvalnosti u Kninu 23. travnja i OŠ Šime Budinića u Zadru 24. travnja, prikazan je film koji je nastao kao rezultat filmske radionice u Zaatariju koju su provele i financirale neprofitne organizacije Voices of the Children i Save the Children, a koja je sirijskim tinejdžerskim izbjeglicama smještenim u jordanskom izbjegličkom kampu Zaatari omogućila trotjedno iskustvo pravljenja filmova. 

Njihov je film Moji snovi, moja prava omnibus devet nezavisno produciranih radova koji pružaju uvid u to kako mladi žive u ovom izbjegličkom kampu, u kakvim životnim uvjetima odrastaju, ali i kakve snove gaje.

Nakon filma, uslijedio je razgovor Jana Kapića, glasnogovornika UNHCR-a Hrvatske, organizacije koja svojim djelovanjem pomaže (između ostalog) tražiteljima azila, izbjeglicama, povratnicima i osobama bez državljanstva, Nurija Al Ahmeda i Janka Gredelja iz Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi s učenicima kako bi prihvatili i razvili emaptiju za one drugačije i različite od sebe. 

Program je uspješno realiziran u suradnji s partnerima UNHCR HrvatskaJRS - Isusovačka služba za izbjeglice.

Pozivamo vas da podržite humanitarnu kampanju JRS - Isusovačke službe za izbjeglice Jučer stranci, danas susjedi klikom na link!

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb