Prijavite filmove za 12. Festival tolerancije

Prijavite filmove za 12. Festival tolerancije

20.04.2017.

Festival tolerancije – JFF Zagreb od 2007. godine donosi kvalitetna filmska ostvarenja iz cijeloga svijeta u kategorijama igranog, dokumentarnog, kratkog i animiranog filma, koja su posvećena holokaustu i promicanju tolerancije. Dvanesti Festival održat će se u Zagrebu, po zasad predviđenom terminu, sredinom travnja 2018. godine u kinima Europa i Tuškanac. Pozivamo sve zainteresirane da prijave svoje filmove za nadolazeći festival.

Filmove prijavite slanjem Vimeo linkova i passworda za online pregled na e-mail jffzagreb@gmail.com. Uz screener, potrebno je na istu mail adresu poslati i dokumentaciju u kojoj su navedeni: naziv filma (na izvornom jeziku i engleskom), ime redatelja, državu i godinu proizvodnje, dužinu trajanja filma, osvojene nagrade, sinopsis na engleskom te ime i funkciju kontakt osobe. Također treba naznačiti kojoj kategoriji pripada film (igrani, dokumentarni, kratki, animirani).

Filmovi koji nisu na hrvatskom ili engleskom jeziku moraju imati engleske titlove. Preferiraju se filmovi nastali 2016. godine ili noviji.

Molimo šaljite samo filmove koji tematski odgovaraju Festivalu (holokaust, promicanje tolerancije, položaj i promicanje prava pripadnika nacionalnih i religijskih manjina, osoba s invaliditetom, LGBT osoba…). Konačna odluka o izabranim bit će obznanjena početkom ožujka 2018. godine. Posljednjih godina na Festivalu je prikazano po 70-tak filmova, a publika bira najbolje uratke u kategorijama igranog i dokumentarnog filma (nagrada publike).

Zahvaljujemo na interesu i nadamo se plodnoj suradnji s vama! Za bilo kakva pitanja, slobodno se obratite na jffzagreb@gmail.com.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb