Održan i drugi program Film i diskusija

Održan i drugi program Film i diskusija

12.12.2016.

Novi projekt Festivala tolerancije, Film i Diskusija (FiD), nastavio se svojim drugim po redu događanjem 8. 12. Kulturno informativni centar (KIC) napunilo je 90 učenika osnovnih škola Izidora Kršnjavog, Luka Sesvete, Marije Jurić Zagorke, Gustava Krkleca i Kajzerica kako bi naučili više o problematici integracije mladih osoba sa invaliditetom u društvo.

Program je otvoren Emmyem nagrađivanim serijalom kratkih dokumentarnih filmova „Isti, a različiti“, koji je kroz film uveo sudionike u ovu kompleksnu temu, i pomogao im shvatiti situaciju iz tuđe perspektive. Nakon projekcije uslijedila je diskusija, na kojoj su panelisti bili pravobraniteljica za djecu u RH Ivana Milas Klarić, profesor rehabilitator Albina Žnidar te predsjednik saveza SUMSI Denis Marijon. Diskusiji su dodatno pridonijele i Ana Marija Liberati, dr. med. te Darija Cerin iz Zagrebačkog dijabetičkog društva.

Posebnu pohvalu zaslužuju svi učenici koji su sudjelovali u raspravi i došli na događaj te tako pokazali da interes za razumijevanje i rješavanje tuđih problema itekako postoji. Upravo to je razlog zašto je Festival tolerancije pokrenuo i odlučno nastavlja s FiD-om.

Program je održan uz podršku Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatskog audiovizualnog centra. Pokrovitelj Festivala tolerancije je Grad Zagreb. 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb