Natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji

Natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji

20.04.2017.

Udruga Festival suvremenog židovskog filma raspisuje natječaj za esej o toleranciji i/ili holokaustu namijenjen školama koje sudjeluju na programima Edukacijskih jutara u školskoj godini 2016./2017.

Cilj natječaja je da Edukacijsko jutro učenicima ne bude samo jednokratno iskustvo, već da i naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o obrađenim temama.

Esej se ne mora nužno ticati samog programa Edukacijskog jutra na kojem su sudjelovali, već učenici imaju slobodu pisati što općenito za njih predstavljaju tolerancija i/ili holokaust. Dužina teksta ograničena je na 2 – 4 stranice Word dokumenta (uz font Times New Roman veličine 12 te prored od 1,5 retka), a rok za slanje eseja je 31. svibnja 2017. godine (s iznimkom škola koje su sudjelovale na programu u Daruvaru, za koje je, zbog kasnog datuma provedbe programa, rok 10. lipnja). Eseji moraju biti natipkani na računalu.

Najbolji rad bit će objavljen na web stranicama Festivala tolerancije te u knjižici Edukacijskih jutara, a odgojno-obrazovna institucija iz koje dolazi autor/autorica bit će nagrađena s opremom po izboru (računalo, fotoaparat, televizor, sportska oprema…) u vrijednosti od 1.800,00 kn.

Razmatrat će se samo radovi poslani od strane škola koje su sudjelovale na programima Edukacijskih jutara u školskoj godini 2016./2017. Učenici ne šalju eseje direktno, već svaka škola radi prvu selekciju i šalje organizatoru natječaja najviše do tri rada. Eseje potom razmatra komisija, sastavljena od djelatnika Festivala tolerancije te partnera Edukacijskih jutara, koja proglašava pobjednika do 12. lipnja 2017. godine. Poželjno je da organizator dobije nepotpisane radove, a da škola koja izvrši predselekciju raspolaže imenima autora.

Eseji se mogu slati ili na e-mail obrazovanje@jff-zagreb.hr ili poštom na adresu: Festival tolerancije, Vojnovićeva 15, 10000 Zagreb, s naznakom “dostavljanje eseja o toleranciji i/ili holokaustu”.

Projekt Edukacijskih jutara i natječaj za eseje sufinancirani su sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Uz podršku:

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb