Kreće drugi ciklus programa "Film i diskusija" Festivala tolerancije

Kreće drugi ciklus programa "Film i diskusija" Festivala tolerancije

27.10.2017.

 

U Centru za kulturu i informacije Maksimir, 7. studenog u 12 sati započinje novi ciklus programa Film i diskusija (FiD) Festivala tolerancije. Prvi film koji će biti prikazan je "Moji snovi, moja prava" režisera Aarona Wagnera (45 min; SAD, UAE, Jordan), a program je namjenjen učenicima 7. i 8. razreda.

 

"Moji snovi, moja prava"  nastao je u izbjegličkom kampu Zaatari kao rezultat filmske radionice, financiran od strane neprofitnih organizacija Voices of the Children i Save the Children. Izbjeglice iz Sirije, tinjedžerske dobi, kroz tri tjedna radionice stekle su iskustvo osnova izrade dokumentarnog filma, a kao uređaje za snimanje koristili su svoje mobilne telefone. "Moji snovi, moja prava" daje sliku i spoznaju života mladih u Zaatariju, njihovom odrastanju i snovima o boljoj budućnosti.

Nakon filma održat će se diskusija panelista na temu životnih uvjeta  izbjeglica i azilanata. Sudionici diskusije su Jan Kapić, glasnogovornik UNCHR-a Hrvatske, Tvrtko Barun, ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, te mlada osoba koja je dobila azil u RH. Specifičnost programa je da su učenici najvažniji "panelisti" te se posebna pažnja pridaje njihovom uključivanju u raspravu, potičući ih da iznose i stvaraju svoje mišljenje.

 

Cilj je ovog programa, putem filma, mladima otvoriti oči i osvjestiti ih o postojanju netolerancije i diskriminacije u svim njezinim oblicima te prenijeti osnovne ideje Festivala: promicanje tolerancije, čovjekoljublja i prihvaćanja različitosti.

 

 

Prijave za Program FiD je zatvorena.

Program FiD je sufinanciran sredstvima HAVC-a te Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb