Film i diskusija (FiD) u Centru za kulturu Trešnjevka

Film i diskusija (FiD) u Centru za kulturu Trešnjevka

15.02.2018.

U Centru za kulturu  Trešnjevka, 21. veljače u 12 sati održat će se program Film i diskusija. Prikazat će se projekcije filma "Isti a različiti" režisera Davida Barnesa (35 (5x7) min; Velika Britanija, 2013. god. ), a program je namijenjen učenicima 7. i 8. razreda.

"Isti a različiti" je serijal od pet kratkih  dokumentarnih portreta djece, koja su drugačija od drugih, a objašnjavaju " kako je to biti ja". Riječ je o djevojčicama i dječacima, koja su  unatoč svojim fizičkim i mentalnim potreškoćama u razvoju uspješno integrirana u društvo. Serijal je osvojio nagradu Emmy u kategoriji dječjeg obrazovnog programa i bio nominiran za BAFT-u.

Nakon filma održat će se diskusija panelista na temu življenja osoba s invaliditetom i uklapanju (mladih) osoba s invaliditetom u društvo. Sudionici diskusiju su Denis Marijom, predsjednik Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom "SUMSI", Albina Žnidar, prof. rehabilitator, poznata kao druga slijepa osoba u Hrvatskoj koja je započela svoj posao, Ružica Kežman, dipl. defektologinja i nastavnica razredne nastave u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj", te Angel Naumovski, profesor u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj",  voditelj udruge Dlan i član Deaf Banda Dlan. Diskusiju će moderirati Vanja Daskalović. Posebnost ovog programa je da su učenici najvažniji "panelisti" te se posebna pažnja pridaje njihovom uključivanju u diskusiju.

Prijave za program FiD su zatvorene.

Program FiD sufinanciran je sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja. Partneri programa su Savez SUMSI, Centar za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" i Centar za kulturu Trešnjevka.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb