FESTIVAL TOLERANCIJE POČINJE DANAS NA NOVOJ LOKACIJI

FESTIVAL TOLERANCIJE POČINJE DANAS NA NOVOJ LOKACIJI

07.04.2019.

Projekcijom poljskog filma Vukodlak danas, u nedjelju, 7. travnja u 19 sati počinje 13. Festival tolerancije – JFF Zagreb. Službeno otvorenje će se, umjesto u najavljenom kinu Europa, održati u kinu Studentski centar, Savska 25.

Zbog nemogućnosti korištenja prostora kina Europa sav program predviđen u tom kinu seli se u Studentski centar te u Kinoteku i Kino Tuškanac, gdje se održava i ostatak najavljenog programa. O ostalim izmjenama Festival će izvijestiti na svojoj internetskoj stranici te putem društvenih mreža.

Festival će otvoriti film Vukodlak, uz prisustvo redatelja Adriana Paneka koji će nakon projekcije odgovarati na pitanja. Film je priča o skupini djece tek oslobođene iz koncentracijskoga logora, koja završavaju u napuštenom zdanju u šumi gdje ih očekuju novi užasi. Ulaz na ovu projekciju, kao i na sva festivalska događanja je slobodan.

Nakon projekcije filma otvorenja, u Polukružnoj dvorani Teatra &TD održat će se koncert austrijskih majstora jazza HI5. Minimalističkim zvukom komornih jazz bubnjeva, gitare, vibrafona i basa, ovaj bend na svakom nastupu ruši granice žanra te velikom količinom kreativnosti i zaigranosti stvara nesvakidašnje iskustvo.

U sedam festivalskih dana od 7. do 13. travnja očekuje nas više od 70 sjajnih igranih, dokumentarnih te filmova za djecu, tradicionalna Edukacijska jutra, dvije izložbe, diskusije, okrugli stolovi, promocije knjiga i dva koncerta. Ove je godine poseban naglasak na važnosti prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnim načelima jednakosti i pravednosti, a sukladno tome većina filmova bavi se ljudskim pravima i ostalim aktualnim ključnim temama poput izbjeglica, rasizma i ženskih prava.

Među filmovima su i hrvatske premijere dvaju naslova u kojima su međunarodne uloge ostvarili hrvatski glumci. Judita Franković Brdar igra glavnu ulogu u intrigantnom slovenskom filmu Izbrisana, dok Krešimir Mikić glumi u napetom danskom filmu Svrdlo. Oboje će predstaviti svoje filmove uoči projekcija. Na festival dolaze i brojni autori filmova, a među njima i Marcus Schleinzer, redatelj filma Angelo, istinite priče o afričkom robu koji postaje maskota bečke aristokracije.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb