EDUKACIJSKA JUTRA NA 13. FESTIVALU TOLERANCIJE

EDUKACIJSKA JUTRA NA 13. FESTIVALU TOLERANCIJE

02.03.2019.

Na 13. izdanju Festivala tolerancije nastavljamo s programom Edukacijska jutra čiji je cilj približavanje mladima tragedije Holokausta na njima razumljiv način, kroz blizak im filmski medij te uz svjedočanstva osoba koje su u njihovim godinama bile diskriminirane i zatočene samo zbog svojeg podrijetla. Na ovogodišnjim Edukacijskim jutrima prikazat će se  kratki dokumentarno-animirani film 5105, A Story of an Escape from Mauthausen nakon kojeg će učenici imati priliku iz prve ruke čuti svjedočanstvo preživjele Holokausta, Vesne Domany Hardy.

Kroz proučavanje Holokausta učenici mogu shvatiti vrijednost potrebe za njegovanjem i zaštitom demokratskih vrijednosti kao i razumjeti značaj tolerancije. Kroz diskusiju i razmjenu mišljenja mladi shvaćaju da su prihvaćanje različitosti i poštivanje drugačijeg jedini ispravni način života u modernom svijetu. Vrijednost Edukacijskih jutara tim je veća budući da je svake godine u Hrvatskoj sve manje preživjelih Holokausta, a oni koji prepričavaju mladima svoja iskustva mogu se nabrojati tek na prste jedne ruke.

U programu koji  tradicionalno dobiva preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja dosad je sudjelovalo više od 25 tisuća učenika iz cijele Hrvatske i šire, a Festival tolerancije prepoznaje brigu o mladima kao najznačajniji segment u razvoju demokratskog društva, posebice u današnje vrijeme u kojem smo svjedoci porastu nasilja među mladima, diskriminacije i socijalnih nepravdi.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb