13. IZDANJE FESTIVALA OD 7. DO 13. TRAVNJA U KINIMA SC, KINOTEKA I TUŠKANAC

13. IZDANJE FESTIVALA OD 7. DO 13. TRAVNJA U KINIMA SC, KINOTEKA I TUŠKANAC

28.02.2019.

Proslava filma i filmske umjetnosti u punom smislu, premijere na temu ljudskih prava, tolerancije i slobode, brojni novi popratni sadržaji i koncept - Festival tolerancije u svom trinaestom izdanju održat će se u Zagrebu od 7. do 13. travnja u kinima SCKinoteka i Tuškanac. Publiku očekuju ponajbolji naslovi sa svjetske festivalske scene.

Uz više od 60 filmova koji imaju cilj očuvati sjećanje na žrtve holokausta te promicati ljudska prava i slobode, toleranciju i prihvaćanje različitosti, ovogodišnji festival pokreće i program Masterclass tolerancije gdje će nakon projekcije najpoznatiji hrvatski filmski autori otkriti sve faze i tajne kreativnog procesa nastanka njihovih filmova te na taj način ostaviti važan filmski dokument našeg vremena i prostora.

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije ponudit će i intrigantnu fotografsku izložbu Oni/They nastalu posve u produkciji Festivala, a koju čine portreti cijenjenih hrvatskih fotografa Stanka Hercega, Mare Milin, Ane Opalić i Ivana Posavca. Izložba će biti otvorena na atraktivnim lokacijama u javnom prostoru diljem Zagreba.

Festival su do sada podržala zvučna imena istaknutih filmskih stvaratelja poput Stevena Spielberga, Stefana Ruzowitzkog, Stellana Skarsgårda, Liama Neesona, Ralpha Fiennesa, Rade Šerbedžije, Volkera Schlöndorffa i Istvana Szabe, a programe Festivala posjetilo je više od 140 tisuća posjetitelja, dok je na obrazovnim programima za mlade dosad sudjelovalo njih više od 30 tisuća.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb