TOLERANCIJA NA RUBU - NOVI FILMSKI PROGRAM 13. IZDANJA FESTIVALA

TOLERANCIJA NA RUBU - NOVI FILMSKI PROGRAM 13. IZDANJA FESTIVALA

13.03.2019.

Novost na ovogodišnjem Festivalu tolerancije je program Tolerancija na rubu s izborom filmova naglašeno umjetničkog, provokativnog i hrabrog karaktera, koji su se istaknuli inovativnim načinom propitivanja društveno relevantnih tema poput izbjeglica, migracija, ljudskih prava, seksualnih i rodnih sloboda. Filmovi u ovoj sekciji su snažnog autorskog rukopisa i potpisa, kontroverzni, često sirovi i nemilosrdni, no krajnje originalni i snažni.

Jedan od aduta programa je austrijski biografski film Angelo, životna priča roba iz Afrike koji biva kršten i obrazovan te kasnije prihvaćen u bečkoj aristokraciji. Snimljena prema istinitim događajima, ovo je životna priča jednog roba koji je proputovao Europu da bi skončao u muzeju i sjajan povijesni prikaz tretiranja i dehumanizacije crnopute djece početkom 18. stoljeća i kolonijalizma u Europi.

Radi se o drugom naslovu redatelja Markusa Schleinzera, poznatog po svom prvom filmu Michael, nadahnutim slučajem Natasche Kampusch.

Hvala dugogodišnjim prijateljima iz Austrijski kulturni forum Zagreb / Österreichisches Kulturforum Zagreb.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb