Škole posjetile izložbu

Škole posjetile izložbu

07.04.2017.

Izložba “Iz generacije u generaciju” Arika Brauera” koja je realizirana u okviru 11. Festivala tolerancije ugostila je učenike osnovnih škola. Tom prilikom otvoren je dijalog o židovskoj umjetnosti i religiji koje autor predstavlja na ilustracijama nastalim za Novu Hagadu. 

Nova Hagada Arika Brauera ilustrira biblijske događaje i omoguće bogat uvid u jedan od najvažnijih blagdana u židovstvu - Pesah. Hagada predstavlja židovski liturgijski tekst koji se čita za vrijeme Pesah Sedera, ritualne večere koja označava početak židovskog praznika Pesaha, a koji prati egzodus židova iz 400-godišnjeg ropstva u Egiptu slavi njihovo oslobođenje. Nekada se Pesah naziva i blagdanom beskvasnog kruha jer simbolično podsjeća na trenutak izlaska Židova iz Egipta kada se kruh nije stigao dignuti, a oni su morali poći.

 

Komentar iz škole:

"U suradnji s Festivalom tolerancije i naše hebrejske nastave, Oš Lauder Hugo Kon organizirala je odlazak na izložbu IZ GENERACIJE U GENERACIJU /NOVA HAGADA ARIKA BRAUERA za učenike osnovnih škola. Naime, naša draga učenica Lea Ljubotina iz 8.razreda, od ovog utorka držat će učenicima svih osnovnih škola kratki osvrt o blagdanu Pesah te Hagadi. 

Učenici od 1. do 4. razreda Oš Lauder Hugo Kon pružili su Lei podršku organiziranim dolaskom u poslijepodnevnim satima nakon školskog ručka te su sudjelovali u interpretaciji ilustracija i razgovoru o običajima za blagdan Pesah. 

Bilo nam je jako lijepo i ugodno u vašem društvu!"

 

 

Foto: učenici 7. razreda OŠ Grof Janko Drašković

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb