ODLIČNI FILMOVI NA PROGRAMU U PETAK

ODLIČNI FILMOVI NA PROGRAMU U PETAK

12.04.2019.

Pretposljednjeg dana Festivala u Kinoteci se nakon projekcije filma M u 16 sati održava diskusija Kradljivci djetinjstva o zlostavljanju djece od strane vjerskih dužnosnika.

U 15 sati na programu je hrvatski film Obrana i zaštita MM Centru SC-a, a nakon projekcije će redatelj Bobo Jelčić na Masterclassu pojasniti proces nastanka filma. U 19 sati ne propustite romansu Vječna zima koju će predstaviti glavna glumica Marina Gera. To je istinita priča iz razdoblja sovjetske okupacije Mađarske 1944. o Irene koja je jedna od brojnih žena odvedenih iz svoga doma i poslanih u pakao. No, pakao nisu ognjene dubine podzemlja, već smrznuta pustopoljina radnih logora gdje su zatvorenici prisiljeni iskapati ugljen iz rudnika da bi preživjeli.

U 21 sat u Kinoteci slijedi film Angelo o afričkom robu koji postaje maskota bečkog dvora. Film će predstaviti njegov redatelj Markus Schleinzer, poznat po svom istaknutom prvom filmu MIchael.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb