Natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji

Natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji

10.01.2018.

Udruga Festival suvremenog židovskog filma raspisuje natječaj za esej o holokaustu i/ili toleranciji namijenjen školama koje sudjeluju na programima Edukacijskih jutara te distribucije filmova u školskoj godini 2017./2018.

Riječ je o trećem ciklusu natječaja, koji je pokrenut 2015. godine s ciljem da Edukacijsko jutro učenicima ne bude samo jednokratno iskustvo, već da i naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o obrađenim temama.

Esej se ne mora nužno ticati samog programa Edukacijskog jutra na kojem su sudjelovali, odnosno filma kojeg su pogledali u sklopu distribucije, već učenici imaju slobodu pisati što općenito za njih predstavljaju tolerancija i/ili holokaust. Dužina teksta ograničena je na 2 – 4 stranice Word dokumenta (uz font Times New Roman veličine 12 te prored od 1,5 retka), a rok za slanje eseja je 21. svibnja 2018. godine (rok je produžen s 15. svibnja s obzirom na kasni datum održavanja nekih programa). Eseji moraju biti natipkani na računalu.

Najbolji rad bit će objavljen na web stranicama Festivala tolerancije te u knjižici Edukacijskih jutara, a odgojno-obrazovna institucija iz koje dolazi autor/autorica bit će nagrađena s opremom po izboru (računalo, fotoaparat, televizor, sportska oprema…) u vrijednosti od 2.000,00 kn.

Razmatrat će se samo radovi poslani od strane škola koje su sudjelovale na programima Edukacijskih jutara i koje su bile obuhvaćene distribucijom u školskoj godini 2017./2018. Učenici ne šalju eseje direktno, već svaka škola radi prvu selekciju i šalje organizatoru natječaja najviše do tri rada. Eseje potom razmatra komisija, koja proglašava pobjednika do 29. svibnja 2018. godine. Poželjno je da organizator dobije nepotpisane radove, a da škola koja izvrši predselekciju raspolaže imenima autora.

Eseji se mogu slati ili na e-mail obrazovanje@jff-zagreb.hr ili poštom na adresu: Festival tolerancije, Vojnovićeva 15, 10000 Zagreb, s naznakom “dostavljanje eseja o holokaustu i/ili toleranciji”.

Projekt Edukacijskih jutara i natječaj za eseje sufinancirani su sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Uz podršku:

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb