MASTERCLASS NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA U 15 SATI U MM CENTRU

MASTERCLASS NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA U 15 SATI U MM CENTRU

08.04.2019.

Kako je ali i zašto nastala Srbenka,  jedan od najnagrađivanijih hrvatskih filmova? Sve o filmu i njegovom nastanku otkrit će na današnjem Masterclassu tolerancije sam autor, Nebojša Slijepčević u 15 sati u kinu SC.

U filmu koji se bavi nastankom kazališne predstave Olivera Frljića o Aleksandri Zec,  djevojčici srpske nacionalnosti ubijenoj zimi 1991. zajedno s drugim članovima njezine obitelji, na površinu izviru skrivene traume, a kazališne probe postaju kolektivna psihoterapija.

Za ovaj film redatelj Nebojša Slijepčević primio je brojne nagrade od kojih se svakako izdvaja prestižna Doc Alliance nagrada koja je autoru uručena u Cannesu. Žiri sedam velikih filmskih festivala okupljenih u dokumentarnu alijansu, odabrali su Srbenku kao najbolji film, a članovi žirija su se složili da je Srbenka vrlo važna te istovremeno univerzalna priča o osobnoj i kolektivnoj nepravdi koju sa sobom nosimo kao teško breme te pokušaj izražavanja tog osjećaja kroz ograničen, a opet moćan umjetnički izražaj.

Današnje predavanje će se režirati, snimati i montirati te će ono nakon održavanja biti dostupno svim zainteresiranima. Ideja je da samo predavanje traje 45 minuta i da sadržajno obuhvati autorski rad od prve ideje pa sve do festivalske i kino distribucije određenoga filma, a dodatna vrijednost projekta sadržana je u onome što će iza njega ostati: visoko producirana i režirana snimka stručnoga predavanja koja će bez ikakve naknade biti zauvijek dostupna svim zainteresiranim korisnicima, prije svih nekim budućim hrvatskim i svjetskim filmskim autorima, kritičarima, filmolozima i povjesničarima filma.

Pridružite nam se na Masterclassu!

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb