INTRIGANTNI DOX O ZABORAVLJENOM PUSTINJSKOM NARODU

INTRIGANTNI DOX O ZABORAVLJENOM PUSTINJSKOM NARODU

11.04.2019.

U sklopu filmskog programa Ugriz stvarnosti danas je na rasporedu intrigantni dokumentarac Hamada redatelja Eloya Domingueza Serena koji će prisustovati projekciji u Kinoteci u 21 sat nakon čijeg će završetka odgovarati na pitanja publike.

Redatelj je u toku nekoliko godina posjećivao malo poznati narod Sahrawi koji je Maroko još prije četrdeset godina protjerao iz Zapadne Sahare. Danas ih minsko polje i drugi najveći vojni zid na svijetu odvaja od njihove domovine, a na njihovu sudbinu cijeli svijet odavno je zaboravio dok se oni i dalje nalaze u izbjegličkom kampu usred pustinje. 

Hamada na duhovit način stvara neobičan portret grupice mladih prijatelja koji žive u izbjegličkom kampu i domovine se sjećaju samo iz priča svojih roditelja. Dane provode popravljajući automobile, iako s njima ne mogu nikamo otputovati, boreći se za političku promjenu i sanjajući o budućnosti koja se najvjerojatnije neće ostvariti. 

Ne propustiti!

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb