Film i diskusija u Rijeci

Film i diskusija u Rijeci

06.06.2017.

6. lipnja udruga je u Rijeci organizirala svoj posljednji edukativni program za mlade u sklopu školske godine 2016./2017. Riječ je o programu Film i diskusija, koji se provodi s ciljem da se putem filma kao medija i diskusije kao sredstva angažmana pojedinca, povezanih u cjelinu, skrene pažnja mladima i senzibilizira ih se na postojanje i oblike netolerancije i diskriminacije te da ih se potakne na promišljanje i djelovanje.

Program realiziran u Art-kinu Croatia održan je na temu življenja s invaliditetom te uklapanja (mladih) osoba s invaliditetom u okolinu. Program je započeo prikazivanjem pet kratkih filmova iz serijala "Isti, a različiti", koji je osvojio nagradu Emmy u kategoriji dječjeg obrazovnog programa te bio nominiran za BAFTA-u. Riječ je o kratkim dokumentarnim portretima dječaka i djevojčica koji su unatoč invaliditetu i mentalnim teškoćama u razvoju uspješno integrirani u svoje sredine te se ističu svojim pozitivnim pristupom. 

Nakon projekcije, započela je diskusija koju je moderirala Vanja Daskalović, a na kojoj su panelisti bili Denis Marijon, predsjednik Saveza SUMSI, Albina Žnidar, profesor rehabilitator te Nataša Tomljanović, edukacijski rehabilitator u Centru za odgoj i obrazovanje Rijeka. Panelisti su učenicima približili s kakvim se društvenim i infrastrukturnim poteškoćama suočavaju osobe s invaliditetom i koliki je njihov doprinos zajednici te su napravili nekoliko jednostavnih demonstracija i odgovarali na pitanja iz publike.

Na programu je sudjelovalo 250 učenika završnih razreda riječkih osnovnih škola, a program je sufinanciran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja te Hrvatskog audiovizualnog centra.

               

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb