Film i diskusija (FiD) u Kulturnom centru Travno

Film i diskusija (FiD) u Kulturnom centru Travno

28.11.2017.

30. studenog u 12 sati održat će se drugi Film i diskusija (FiD) u ovoj školskoj godini. Prikazat će se višestruko nagrađivani film "Takva su pravila " režisera Ognjena Sviličića (Hrvatska, Francuska, Srbija, Makedonija, 2014. god., 74 min), inspiriran istinitim slučajevima tragično preminulog Luke Ritza iz RH i Denisa Mrnjaca iz BIH.

Ivo (Emir Hadžihafizbegović) je pedesetogodišnji vozač autobusa. Blag je i tih čovjek koji živi sa svojom ženom Majom (Jasna Žalica) i sinom Tomicom (Hrvoje Vladisavljević) u stanu prepoznatljive socijalističke zgrade u Zagrebu. Žive od socijalne pomoći. Njegova žena je domaćica jer ima problema s visokim krvnim tlakom. Zadovoljni su sa svojim mirnim, običnim i po ničemu posebnim životom. Ivo je čovjek koji je oduvijek poštivao zakon i imao je jake snažne principe vjerujući da nitko nema pravo ozlijediti ili nauditi drugome i da bi se svaki zločin trebao naplatiti. Njihov jednostavan život se mijenja jednog dana kada se Tomica vrati kući pretučen, te se Maja i Ivo uskoro nađu pred najvećim izazovom u svojem životu.

Nakon filma održat će se diskusija panelista na temu nasilja među mladima, njegovih posljedica i mogućnosti prevencije. Sudionici diskusije su Martina Horvat, prof. socijalna pedagoginja i predsjednica Ambidekster kluba, savjetodavnog i edukativnog centra za djecu, mlade i obitelj, Marija Goatti, policijska službenica Službe prevencije Ravnateljstva policije te mag.psihologije Tea Brezinšćak iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba. Diskusiju će moderirati Vanja Daskalović. Specifičnost programa je da su učenici najvažniji "panelisti" te se posebna pažnja pridaje njihovom uključivanju u raspravu, potičući ih da iznose i stvaraju svoje mišljenje.

 

Program FiD sufinanciran je sredstvima HAVC-a te Ministarstva znanosti i obrazovanja.  

 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb