FESTIVAL TOLERANCIJE U NOVOM RUHU

FESTIVAL TOLERANCIJE U NOVOM RUHU

31.03.2018.

Festival tolerancije svojevrsna je nadogradnja Jewish Film Festivala, kako se Festival zvao svojih prvih 8 godina postojanja. Društvene promjene, porast nasilja i govora mržnje, te generalna otuđenost pojedinca od kolektivne odgovornosti za svijet koji ostavljamo u naslijeđe, potakli su na programski zaokret ka svim društveno odgovornim temama i pitanjima koje treba otvoreno propitkivati i time proširili koncept sa tema vezanih uz holokaust na sve teme koje promiču toleranciju.

Tako je i sad već legendarni vizualni identitet Mirka Ilića sa motivom jednakosti koji u suodnosu tvore zvijezdu, naslijedio novi naziv, a od ove godine i vizualni identitet koji potpisuje Babaja Branding & Design Consultancy.

Iva Babaja, međunarodno je priznata dizajnerica sa dugogodišnjim iskustvom i brojnim uspješnim projektima, ali i aktivni sudionik društvene i dizajnerske scene te donedavna predsjednica Međunarodnog vijeća za dizajn (ico-D, nekadašnja Icograda, 2013. - 2015.). Danas vodi vlastitu tvrtku za dizajn i konzalting a aktivna je i u kolektivu "Hrvatski dizajneri u akciji" koji okuplja dizajnere koji žele aktivno doprinjeti društvenim promjenama dizajnirajući plakate i poruke za prosvjed za kurikularnu reformu i aktualnu ratifikaciju Istanbulske konvencije.

Novi vizualni identitet pravi je odraz pluralizma i međusobnog uvažavanja kao glavnih vrijednosti otvorenog društva koje promiče Festival tolerancije. Modularni logotip, dinamičan u svojoj formi, sadrži varijante u svim osnovnim bojama a čak i tipografija mijenja svoju formu ovisno o poruci koju prenosi. Posebno se ističe logotip, koji je sastavljen od vjerskih i društvenih simbola koji u međuodnosu kreiraju prostor za prenošenje poruka dijaloga i jednakosti te ljudskih prava.

 

 

 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb