Festival tolerancije predstavlja: Meeting of Styles u Art Parku

Festival tolerancije predstavlja: Meeting of Styles u Art Parku

24.05.2017.

Trodnevno događanje od 26. do 28. svibnja 2017. ugostit će poznate ulične umjetnike iz cijelog svijeta te svojim djelovanjem obilježiti i ovogodišnje 11. izdanje Festivala.

Projekt Meeting of Styles u Zagreb dovodi svjetski poznate street art umjetnike koji će uz hrvatske najpoznatije street artiste kao što su Chez186, Bare i Lunar, uživo oslikavati zidne površine u zagrebačkom Art Parku. Umjetnici su pažljivo odabrani, ne samo zbog impresivnih umjetničkih vještina, nego i zbog društvene uključenosti i poruka koje njihovi radovi šalju poput poruka mira, veselja, uzajamnog poštovanja i korisnog intelektualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Tijekom tri dana, od 26. do 28. svibnja 2017., uz live performans održat će se i potpuno besplatne radionice za mlade umjetnike kao i zainteresiranu publiku, uz gostovanje i predavanja renomiranih stručnjaka, od kojih posebno želimo istaknuti Rienke Enghardt, organizatoricu i inicijatoricu projekta Hope Box i Manuela Gerullisa, organizatora svjetskog projekta Meeting of Styles

Tijekom dana cijeli prostor Art Parka bit će prostor druženja, zabave, učenja i tolerancije. Uz biranu urbanu glazbu koja uvodi u filmski dio večeri ovaj ‘produženi’ umjetnički vikend na najbolji mogući način spaja multikulturalnost, umjetnost i toleranciju.

U subotu 27. svibnja u 21h, Art Park postaje kino na otvorenom kada će biti prikazan francuski dokumentarni film TOUR PARIS 13 / PARIS TOWER 13 u režiji Thomasa Lalliera.

U listopadu 2013., Pariz je na jedan mjesec postao svjetski glavni grad ulične umjetnosti. Niti muzej, niti galerija, već stambena zgrada predodređena za uništenje postala je dom najveće kolektivne izložbe ikada zamišljene s 4500 m2 ulične umjetnosti i više od 400 umjetničkih djela rasprostranjenih na 10 katova.

Tijekom šest mjeseci koji su prethodili samom događaju, Mehdi Ben Cheikh, osnivač Galerie Itinerrance, pozvao je više od 100 umjetnika iz cijelog svijeta - od Brazila do SAD-a, preko Tunisa, Italije i Engleske - da preuzmu svaki kvadratni metar "Tour Paris 13", tajno i bez sredstava. Svi zajedno bili su odlučni pokazati svoju umjetnost najširoj publici - 30 dana toranj je bio dostupan javnosti potpuno besplatno, postajući instant street art manifesto.

Ljudi i mediji diljem svijeta potrčali su u "Tour Paris 13", no, usprkos satima u redu, koliko se čekalo na ulaz u zgradu, objavama u svim glavnim medijskim publikacijama i 570 tisuća online posjetitelja, ništa nije spriječilo toranj od konačnog i umjetničkog uništenja.

Film “Pariški toranj 13” je uronjen u proces stvaranja umjetnosti, te je ekskluzivno i konačno svjedočanstvo ove avanture koju pripovijedaju umjetnici koji su u njoj sudjelovali, pokazujući da kada se radikalizam i umjetnički integritet stavljaju u službu autentičnog i velikodušnog projekta, pojavljuje se i uspjeh.

FB event: https://goo.gl/K5vE6o

PROGRAM:

PETAK 26. 5.

12.00 h .. oslikavanje Art Parka

17.00 - 23.00 h .. DJ KUNA glazbeno podcrtava murale u nastajanju, sve uz obilje pozitivne energije i eklektičan mix funka, diska, cumbie, breakbeata i afrobeata

 

SUBOTA 27. 5.

12.00 h .. oslikavanje Art Parka

19.30 h .. KULTURA GRAFITA – razgovor o grafitima, uličnoj umjetnosti i njihovom kulturnom te društvenom utjecaju. Razgovaraju Slaven Lunar Kosanović, poznati hrvatski grafiter, Rienke Enghardt, grafiterka i organizatorica nizozemskog projekta HOPE BOX, te Manuel Gerullis, organizator svjetskog projekta Meeting of Styles

21.00 h .. projekcija dokumentarnog filma PARIS TOWER 13, r: Thomas Lallier (74’); podnaslovi na engleskom jeziku

23.00 h .. svečano gašenje svjetala

 

NEDJELJA 28. 5.

12.00 h .. završni rad na muralima

 

Linkovi na gostujuće umjetnike:

Artez, Tizer, Kaldea Nakajima, Yugo Sekine, GrisOne, Morka, Kerotoo

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb