"BRUNDIBAR" IZVEDEN I U MUZIČKOJ AKADEMIJI

"BRUNDIBAR" IZVEDEN I U MUZIČKOJ AKADEMIJI

30.01.2018.

Sinoć je u večernjem terminu upriličena i zadnja izvedba dječje opere Brundibar. I ovoj je izvedbi nazočilo mnogo djece školske dobi ali i brojne osobe iz društvenog i javnog života Zagreba. Odlična akustika dvorane Blagoje Bersa dodatno je naglasila vokalni potencijal izvođača a modularna scenografija uspješno je dočarala njemačku ratnu stvarnost. Posebno smo uživali u izvedbi Zagrebačke filharmonije koji su u zatvorenom prostoru još više došli do izražaja. Krešimir Dolenčić ni ovoga nas puta nije poštedio suza sjajnom dramskom završnicom u kojoj se nenadmašni Zoran Pribičević pojavljuje u ulozi nacističkog vojnika.

Ne moramo isticati koliko smo ponosni na sve partnere, izvođače, sudionike i volontere, koji su osigurali da ovogodišnjim obilježavanjem međunarodnog Dana sjećanja na žrtve holokausta i sam program ostane u trajnom sjećanju na jedan novi početak. Početak rada Centra tolerancije koji za misiju ima još bogatiji i raznolikiji program za očuvanje sjećanja i prevenciju diskriminacije svih oblika. Pratite nas i sudjelujte u našim aktivnostima da zajedno gradimo tolerantnije društvo.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb