Završen 2. Festival tolerancije u Ljubljani

Završen 2. Festival tolerancije u Ljubljani

24.01.2016.

Filmom „Izlaz“ i jedinstvenim predavanjem „Liberalno židovstvo i LGBT“ rabinke Nehame Benmosche 21. siječnja završen je 2. Festival tolerancije u Ljubljani.

Osim bogatog filmskog programa, posjetitelji Mini teatrea u Ljubljani imali su mogućnost sudjelovati u diskusijama s gostima, kao što su filozof Slavoj Žižek, redatelj Udi Aloni, povjesničar Oto Luthar i mnogi drugi. Festivalska „Edukacijska jutra“ već tradicionalno privlače veliki broj posjetitelja na predavanja uvijek interesantnog g. Branka Lustiga i g. Mirka Ilića, a u Ljubljani su im se pripdružili i prof. Frank Stern te gđa Erika Fuerst.

Festival tolerancije se nastavlja u Ljubljani izložbom Seijija Kimota, koja se otvara u veljači u Gradskoj Hiži, te Video konferencijom 26. veljače 2016. godine na relaciji Ljubljana – Zagreb na temu „Nedostatak mjesta obilježavanja / spomen obilježja žrtvama Holokaustu u Zagrebu i Ljubljani”.

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.
 
 
Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb