Video koferencija

 

ZAGREB - LJUBLJANA 26.02.2016. 

TEMA: Nedostatak mjesta obilježavanja / spomen obilježja Holokaustu u Hrvatskoj i Sloveniji

Uvoženje otvorenih tematskih diskusija u prošlogodišnji program Festival tolerancije pokazalo se izuzetno uspješnim; koncept razvijanja daljnje komunikacije i dijaloga, razmjena mišljenja i stavova bio je vrlo dobro prihvaćen od strane publike te stoga taj dio programa nastavljamo i ove godine. 

Osim pet panel diskusija i debata koje će se održati u glavnom festivalskom programu FOT Ljubljana, ove godine odlučili smo ici i korak dalje te predstaviti dodatnu diskusiju u vidu video konferencije, koja će se održati 26. veljače 2016. godine, istovremeno u Zagrebu i Ljubljani. 

Eminentni sugovornici, stručnjaci iz društvenog, kulturnog i političkog života, te visoki državni dužnosnici sudjelovati će u diskusiji na temu "Nedostatak mjesta obilježavanja / spomen obilježja Holokaustu u Hrvatskoj i Sloveniji" te će se streamingom povezati Zagreb i Ljubljana, kako bi sudionici sa svake strane mogli komentirati situaciju i odnos prema Holokaustu u svakoj zemlji, općenito o suočavanju s prosiocu i prihvaćanju iste te razmijeniti mišljenja o ovoj vrlo aktualnoj problematici.  

 

Projekt je sufinanciran od strane fonda Europa za građane – Europsko sjećanje / EACEA European Remembrance.

 

 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb