Sutra "Idemo" na Verhoevena

Sutra "Idemo" na Verhoevena

13.04.2016.

Počasni gost jubilarnog 10. Festivala tolerancije - JFF Zagreb – Michael Verhoeven - jedan je od najpoznatijih njemačkih redatelja, ali i redatelja uopće. Na ovogodišnjem Festivalu tolerancije predstavit će svoj igrani film Idemo, koji će biti prikazan u četvrtak, 14. travnja u kinu Europa, s početkom u 19 sati. Publika će nakon filma imati priliku razgovarati s redateljem.

Film Idemo, prošlogodišnji dobitnik nagrade za najbolju kostimografiju German Television Academy Awards, predstavlja oštar komentar o poslijeratnom njemačkom društvu u ovoj adaptaciji autobiografske novele Laure Waco.

Shrvana tugom na očevu pogrebu 1968. godine, Laura sa svježim očima gleda unatrag na odluku svojih roditelja da se dosele u Njemačku nakon što su preživjeli Holokaust, odnosno na njihovu nesposobnost da pobjegnu iz sjene genocida, odbacivanje vlastitog judaizma i duboki sukob psihologije koja je bila ostavština njihovog stradanja i drugih poput njih. Ovaj film temeljito propituje kompleksni pojam njemačko-židovskog identiteta na lijep i suptilan način.

Takozvani „užasni dečko“ njemačkog filma autor je brojnih i dojmljivih filmova i dokumentaraca koji nastoje prikazati pravu istinu, bez čitanja između redaka, i koji nastoje dotaknuti ljude i prikazati javnosti stvarnu prošlu, sadašnju, ali i buduću situaciju.

 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb