PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KINU KINOTEKA U ZAGREBU

PROGRAM 'FILM I DISKUSIJA' ODRŽAN JE U KINU KINOTEKA U ZAGREBU

30.05.2018.

Program film i diskusija donosi film Tiho dijete učenicima osnovnih škola u Zagrebu! Danas je u 12 sati učenicima prikazan film u kinu Kinoteka, koji donosi priču o jednoj djevojčici i njezinoj obitelji. Smještena u ruralnoj Engleskoj, pratimo priču potpuno gluhog djeteta Libby. 

Njezina obitelj iz srednjeg sloja; koju čine dvojica starije braće, stalno premorena majka i njezin suprug radoholičar, traži brzo rješenje za popravak svojeg „pokidanog“ djeteta kako bi ga opremili za funkcioniranje u stvarnom svijetu. No kad im u pomoć pristigne socijalna radnica za gluhonijeme, postaje očito da nije Libby ta koju treba popravljati.

Nakon filma, uslijedio je živ i dinamičan razgovor između učenika i gostiju programa - Denisa Marijona, predsjednika Hrvatskog saveza udruga za mlade i studente s invaliditetom "SUMSI", Albine Žnidar, prof. rehabilitator, poznate kao druge slijepe osobe u Hrvatskoj koja je započela svoj posao i Angela Naumovskog, gluhe osobe, kazališnog režisera i bas gitariste rock benda naziva Deaf Band Dlan. Diskusiju je moderirala Vanja Daskalović. 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb