POZIV NA OTVORENJE IZLOŽBE ONI // THEY

POZIV NA OTVORENJE IZLOŽBE ONI // THEY

29.03.2019.

Pozivamo vas na otvorenje izložbe Oni / They u ponedjeljak, 1. travnja, u 12 sati na Trgu bana Jelačića u Zagrebu (kod Jurišićeve ulice). Riječ je o izložbi iz popratnog programa Festivala tolerancije, organiziranoj pod pokroviteljstvom UNHCR-a Hrvatska i u suradnji s Isusovačkom službom za izbjeglice. Na četiri zagrebačka trga (Trg bana Jelačića, Preradovićev trg, Trg Republike Hrvatske i Trg kralja Tomislava) do 15. travnja bit će postavljene pop up instalacije s portretima četvero izbjeglica iz  Sirije, Iraka i Irana koji trenutačno žive u Hrvatskoj.

Otvorenju izložbe Oni / They prisustvovat će organizacijski tim predvođen direktoricom Festivala tolerancije Natašom Popović, autori fotografija Ana Opalić, Mare Milin, Stanko Herceg i Ivan Posavec, izbjeglice čiji su portreti na izložbi te predstavnici UNHCR-a Hrvatska i Isusovačke službe za izbjeglice.

Trinaesto izdanje Festivala tolerancije, koje se održava od 7. do 13. travnja u zagrebačkim kinima Europa, Tuškanac i Kinoteka, naglasak stavlja na važnost prihvaćanja i poštivanja različitosti te temeljnih načela jednakosti i pravednosti, a pritom se posebno dotiče i gorućeg globalnog problema – izbjeglica.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb