Općenito

“Tolerancija nije samo moralna dužnost”

(iz definicije UNESC-a)

 

Festival tolerancije - Festival židovskog filma Zagreb jedinstveni je filmski festival koji, kroz bogati program koji uključuje filmske projekcije, tematske izložbe, edukacije, diskusije i glazbena događanja ima zadatak širiti istinu i sjećanje na Holokaustu te osvještavanje i usvajanje tolerancije u svakodnevnom životu i vremenu u kojem živimo.

Od svog prvog izdanja 2007., Festival tolerancije bio je i ostao mjesto koje spaja različitu publiku, njeguje različite afinitete i uvjerenja, ali i mjesto na kojem se potiče razmišljanje o drukčijim stajalištima a, od prošle godine, i prakticira otvoreni dijalog o toj i sličnoj problematici. Krenuli smo s idejom o podizanju svijesti i održavanju kolektivnog sjećanja na holokaust koristeći ga kao primjer za prenošenje iskustava iz prošlosti no, osluškujući potrebe društva, kako god nas tako i u svijetu, tijekom devet godina Festivala smo se dotaknuli i raznih drugih tema čije osvještavanje može i treba omogućiti zajedničko bolje sutra. Prepoznavali smo i upozoravali na problem rasizma, diskriminacije, ksenofobije, homofobije, govora mržnje, a ove godine bavit ćemo se i problemom migranata i njihove asimilacije.

Naš cilj je educirati mlade i one malo starije, pokazati da nismo svi isti ali i da trebamo znati prihvatiti naše razlike, otvoreno razgovarati o njima i na taj način ostvariti uspješan suživot.

 

Glavna okosnica desetog, jubilarnog izdanja Festivala tolerancije koji će se pod paskom dvostrukog Oskarovca Branka Lustiga i direktorice Festivala Nataše Popović održati od 9. do 15. travnja, u zagrebačkim kinima Europa i Tuškanac, bit će nasljeđe fašizma, pitanje izbjeglica, te problem netolerancije prema drugačijima. Ta aktualna društvena događanja sve više otkrivaju pojedine socio-kulturne antagonizme pa je potreba za progovaranjem o nepravdama, inzistiranje na dijalogu o svim bitnim i aktualnim pitanjima i suradnji čitave zajednice u borbi protiv diskriminacije svakako jedan od glavnih ciljeva 10. Festivala tolerancije.   

Promo materijal:

Knjižica festivala.

Sponzorski banner.

Programski letak.

Programski plakat.

Plakat.

Mapa.

City light.

Jumbo plakat.

Narativni izvještaj za 2016.g. možete preuzeti ovdje.

Information template.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb