Održan je drugi Film i diskusija (FiD) u ovoj školskoj godini

Održan je drugi Film i diskusija (FiD) u ovoj školskoj godini

03.12.2017.

Dana 30. studenoga 2017. u 12 sati održao se drugi program Festivala tolerancije FiD u ovoj školskoj godini na kojemu je sudjelovalo 120 učenika iz deset zagrebačkih srednjih škola. Program je otvoren filmom "Takva su pravila" režisera Ognjena Sviličića, inspiriran pričom tragično preminulog Luke Ritza iz RH i Denisa Mrnjavca iz BIH.

Nakon filma slijedila je diskusija u kojoj su sudjelovali prof. socijalna pedagoginja i predsjednica Ambidekster kluba, savjetodavnog i edukativnog centra za djecu, mlade i obitelji, Martina Horvat, zatim policijska službenica Službe prevencije Ravnateljstva policije, Marija Goatti, te mag. psihologije iz Poliklinike za zaštitu djece i mladih Grada Zagreba, Tea Brezinšćak. Diskusiju je moderirala Vanja Daskalović.

Učenici su pokazali veliki interes i empatiju tijekom filma, a poslije i tijekom diskusije. Izdvajamo dva komentara: "Dosta pogađajuća tema, trebala bi se širiti. Video i diskusija su poučni i trebali bi i mlađi biti uključeni." "Film pokazuje kako bi ljudi u stvarnosti reagirali u ovakvim situacijama."

 

Program FiD sufinanciran je sredstvima HAVC-a te Ministarstva znanosti i obrazovanja. Parneri navedenog programa su Ambidekster klub, Služba prevencije Ravnateljstva policije i Kulturni centar Travno.

 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb