KEN WINIKUR VAS ZOVE U KINO!

KEN WINIKUR VAS ZOVE U KINO!

02.04.2018.

 

Film koji je svjetsku premijeru imao početkom godine na Jewish Film Festivalu Miami, predstavlja još jednog svjedoka holokausta, koji je baš kao i naš Branko Lustig, svoj život i rad posvetio prisjećanju na one koji su izgubljeni, a kruna njegovog rada je Memorial Holocaust Miami Beach centar, čiji je David Schaecter utemeljitelj.

Rođen u malom selu u Čehoslovačkoj, David Schaecter bio je još mali dječak kad je nacistički režim došao na vlast u Njemačkoj. On je jedini član svoje obitelji koji je preživio holokaust.

U ovom polusatnom dokumentarcu, David nas vodi na putovanje – od svojeg djetinjstva na selu gdje je njegova obitelj uzgajala grožđe za proizvodnju vina, preko zajedničke borbe s bratom Jakobom za preživljavanje u Auschwitzu te, naposljetku, do Davidova dramatičnog bijega tijekom napada Saveznika.

Projekcija će se održati 10. travnja u kinu Europa sa početkom u 17,15 sati a nakon projekcije redatelj Ken Winikur pridružit će nam se u diskusiji s publikom. Pridružite nam se!

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb