FILMSKE POSLASTICE ZA DJECU U SUBOTU

FILMSKE POSLASTICE ZA DJECU U SUBOTU

12.04.2019.

Posljednjeg dana 13. Festivala tolerancije, u subotu, 13. travnja, na rasporedu su tri atraktivna filma za djecu iz novog festivalskog programa Mali koraci.

Najgledaniji danski film u posljednje 34 godine, Skockani nindža bit će prikazan u Kinoteci u 11 sati. U ovom animiranom blockbusteru dječak dobije plišanog nindžu za kojeg otkrije da je živ i da mu može pomoći oko problema u školi. Želi mu vratiti uslugu, ali ubrzo saznaje da je skockani nindža u osvetničkoj misiji.

U 15 sati u istom kinu gledamo i Psihokravu, norveški film o petnaestogodišnjoj Fridi koja se totalno uživjela u ulogu razredne autsajderice. Svima je jako čudna i ne namjerava dopustiti da je razredni zlatni dečko „popravi“, a njihovo zajedničko učenje uzrokovat će burne odnose.

Na programu u 17 sati u Kinoteci je i Zajednica, hit s Berlinskog festivala, gdje je nagrađena Kristalnim medvjedom za najbolji film za djecu. Povučena Mylia je u potrazi za vlastitim identitetom, izgubljena između nesigurnosti obiteljskog života, površne atmosfere u novoj školi i prvih iskustava po kućnim tulumima. Upoznavanje s Jimmyjem, dječakom iz obližnjeg rezervata Abenaki, pomaže joj da se oslobodi.

Djeca i mladi žive u obilju audiovizualnog sadržaja, no ono što im kronično nedostaje su smjernice za njihovo konzumiranje. Stoga je odabir filmova u ovoj programskoj sekciji posebno važan. Male korake čine atraktivni no poučni i razumljivi filmovi koji su u otklonu na dominantne, uglavnom američke, filmove za djecu i mlade u redovnoj kino distribuciji.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb