Film i diskusija (FiD) u Centru za kulturu i informacije Maksimir

Film i diskusija (FiD) u Centru za kulturu i informacije Maksimir

07.11.2017.

Pred punom dvoranom Centra za kulturu i informacije Maksimir, u utorak 07.studenog 2017., održan je prvi program Festivala tolerancije FiD u ovoj školskoj godini u kojoj su nazočili učenici šest zagrebačkih osnovnih škola.

Program je otvoren filmom "Moji snovi, moja prava" režisera Aarona Wagnera, inspiriran pričom tinjedžera izbjeglica u kampu Zaatariju u Jordanu. Svatko od njih ima svoju priču i patnju, te nade i očekivanja da će jednog dana imati sretniju budućnost.

U diskusiji nakon projekcije sudjelovali su glasnogovornik UNHCR-a u Hrvatskoj, Jan Kapić, zatim ravnatelj Isusovačke službe za izbjeglice u jugoistočnoj Europi, Tvrtko Barun, te posebna gošća, simpatična šesnaestogodišnja izbjeglica iz Irana, Negar  koja je dobila azil u našoj zemlji. Razgovor je moderirala Vanja Daskalović.

Zanimanje i empatija koju su prisutni učenici pokazali tijekom projekcije i kasnije tijekom diskusije bila je impresivna. Film im je donio uvid u svijet izazovnog i nesigurnog djetinjstva, a ocijenili su ga s visokom prosječnom 4,59, a kasniju diskusiju s 4,82.

Izdvajamo dva komentara." Zanimljiv program jer nam pokazuje kakvi su sve problemi u svijetu te da ljudima život nije lagan." "Program je bio poučan i ražalostilo me je to da ima djece sa snovima koje će teško ispuniti s obzirom na okolnosti."

Slijedeći program Film i diskusija održat će se na temu nasilja među mladima i to krajem studenog. Više informacija objavit ćemo na našim stranicama u nadolazećim danima. 

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb