ČETVRTAK: HRVATSKA PREMIJERA DANSKOG FILMA S KREŠIMIROM MIKIĆEM

ČETVRTAK: HRVATSKA PREMIJERA DANSKOG FILMA S KREŠIMIROM MIKIĆEM

11.04.2019.

Program petog dana Festivala započet će Edukacijskim jutrom u Studentskom centru u 11 sati uz predavanje stručnjakinja iz Muzeja Majdanek iz Lublina u Poljskoj, nastalog na mjestu nekadašnjeg nacističkog koncentracijskog logora. Riječ je o prvom muzeju mučeništva i najstarijem memorijalu žrtvama nacizma u svijetu. Iako je predavanje namijenjeno učenicima, ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

O koncentracijskom logoru Jasenovac bit će, pak, riječi u 20 sati u polukružnoj dvorani Teatra &TD. Na okruglom stolu u suradnji s izdavačkom kućom Frakturom o novoj knjizi Jasenovac uz autora Ivu Goldsteina govorit će Goran Hutinec, Nataša Mataušić i Lordan Zafranović, a razgovor će moderirati Seid Serdarović.

Tolerance Talk bavit će se tabu temom ženskog užitka. Diskusija naziva On je frajer, ona štraca uslijedit će nakon projekcije odličnog dokumentarca #Ženski užitak, koja počinje u 18 sati u Kinoteci. Panelisti su pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Višnja Ljubičić, seksolog Aleksandar Štulhofer i Željka Jelavić iz Etnografskog muzeja u Zagrebu.

Poslastica u četvrtak je hrvatska premijera napete danske drame Svrdlo s Krešimirem Mikićem u naslovnoj ulozi. Film je na programu u 21 sat u kinu SC. Da se tema izbjeglica može dočarati na duhovit način, dokazuje dokumentarni film Hamada, koji će u Kinoteci u 21 sat biti prikazan uz prisustvo redatelja Eloya Domingueza Serena

Epski dokumentarac Zemlja redatelja Nikolausa Geyrhaltera s nevjerojatnim snmkama razaranja Zemljine topografije gledamo u kinu Tuškanac u 19 sati. U istom kinu u 21 sat na rasporedu su Dobre djevojke, priča o savršenoj i razmaženoj Sofiji i njenom poniranju na dno društvene ljestvice 1982. kada velika ekonomska kriza pogađa Meksiko.

Ulaz na sva događanja je besplatan.

Partneri
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb