Results for the Essay competition on Tolerance and/or Holocaust

Results for the Essay competition on Tolerance and/or Holocaust

07.06.2016.

Zaključen je natječaj za esej o toleranciji i/ili holokaustu u organizaciji udruge Festival suvremenog židovskog filma Zagreb. Riječ je o drugom izdanju natječaja kojim je Udruga izravno pozvala škole koje su sudjelovale na programu Edukacijskih jutara u školskoj godini 2015./2016. s namjerom da taj program njihovim učenicima ne bude samo jednokratno iskustvo, već da i naknadno razmisle o porukama koje su na njemu čuli te da se kreativno izraze, potičući ih time da se dodatno educiraju o ovim temama.

Natječaj je bio otvoren od 16. prosinca 2015. do 16. svibnja 2016. godine. Jedna škola mogla je poslati maksimalno tri rada svojih učenika.

Radovi su pristigli iz 10 škola iz 6 različitih gradova.

O pobjedniku natječaja odlučivao je žiri u sastavu Branko Lustig, Nataša Popović, Luka Rinčić, Iva Grahor, Tin Katavić (svi iz Udruge) te Dea Marić (Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću) i Rosana Besednik (British Council) kao predstavnici partnera projekta.

Najboljim radom proglašen je esej učenice iz Osnovne škole Frana Krste Frankopana iz Broda na Kupi pod nazivom “Obećanje". Pobjednica ovogodišnjeg natječaja prisustvovala je Edukacijskom jutru održanom u riječkom Art-kinu Croatia 9. svibnja. You can read the essey here.

Pobjednica natječaja dobit će artikle Festivala tolerancije (majicu, šešir, torbu, bedž, mapu, olovku, blok) i njezin će rad biti objavljen u knjižici Edukacijskih jutara, dok će OŠ Frana Krste Frankopana biti nagrađena s opremom po izboru u vrijednosti od 2.000,00 kn.

Sa zadovoljstvom ističemo da smo zaprimili veliki broj iznimnih radova i zahvaljujemo se svima koji su sudjelovali na natječaju i u ovogodišnjem ciklusu Edukacijskih jutara.  

Projekt Edukacijskih jutara i natječaj za eseje sufinancirani su sredstvima Europske komisije u sklopu programa Europa za građane, Zaklade Anna Lindh, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Uz podršku:

    

 

                                                       

This document has been produced with the financial assistance of the Anna Lindh Foundation and the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of Zagreb Jewish Film Festival and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union or the Contracting Authority.
Partners
Udruga Festival suvremenog židovskog filma Zagreb je korisnica institucionalne podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva za stabilizaciju i/ili razvoj udruge
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel: +385 91 503 1136
E-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb