Popravni razred

Popravni razred

Režija: Ivan Tverdovsky

Glumci: Maria Poezhaeva, Filipp Avdeyev, Nikita Kukushkin, Artem Markaryan, Irina Vilkova

Vrijeme prikazivanja: 14.04.2016. 20:30

Kino prikazivanja: Kino Tuškanac

Vrijeme trajanja: 98 min

Nagrade: 12 nagrada & 7 nominacija: Seattle International Film Festival 2015: osvojio New Director's Showcase Special Jury Prize, nominiran za New Director's Showcase Award

Sinopsis:

Lena (Masha Polezhaeva) je pametna i lijepa djevojka, većinu vremena prikovana za invalidska kolica. Nakon što godinama uči kod kuće, upisana je u posebni razred za učenike s invaliditetom koji na kraju školske godine moraju dokazati pred povjerenstvom da su "dostojni" pohađati "normalne" razrede s drugom djecom. Razred se sastoji od učenika koji imaju vrlo različita oštećenja, od Downovog sindroma preko bipolarnog poremećaja do jednostavanog mucanja. Ovakav fašistički institucionalni ustroj stvara bijes kod gledatelja već od početka.

Lena se zaljubljuje u Antona (Philipp Avdeev), "zgodnog dečka" u razredu. Njihov odnos će završiti gotovo fatalno ne samo zbog društvene neosvještenosti nastavničkog osoblja i nazadnih, "tradicionalnih" ideja njihovih obitelji, ali još više zbog okrutnosti njihovih vršnjaka. Djeca su okrutna, a djeca koja su bila podvrgnuta zlobi u školi, društvu, pa čak i vlastitim obiteljima, samo zato što su različita, često postanu brutalna.

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb