Mi smo mladi. Mi smo snažni.

Mi smo mladi. Mi smo snažni.

Režija: Burhan Qurbani

Glumci: Devid Striesow (THE COUNTERFEITERS), Jonas Nay (HOMEVIDEO), Sakia Rosendahl (LORE), Joel Basman (HANNA), David Schütter, Trang Le Hong

Vrijeme prikazivanja: 10.04.2016. 18:00

Kino prikazivanja: Kino Tuškanac

Vrijeme trajanja: 123 min

Nagrade: 4 pobjede & 7 nominacija. German Film Awards 2015 osvojio: Best Performance by an Actor in a Supporting Role, Nominiran za Outstanding Feature Film (Bester Spielfilm), Best Cinematography (Beste Kamera/Bildgestaltung)

Sinopsis:

Kao svojevrsni nastavak SHAHADA prikazanog na Berlinalu, Burhan Qurbani istražuje pokretačku snagu ksenofobije iza nasilnih prosvjeda u tek ujedinjenoj Njemačkoj. Mi smo mladi. Mi smo snažni. opisuje nasilne, ksenofobne prosvjede koji su se 1992. odvijali u Rostocku iz perspektive tri poprilično različite osobe. LEIN je Vijetnamka koja je u Njemačkoj pronašla dom, ali nakon borbe za vlastiti život koju je tih dana morala proći pitat će se može li mjesto koje je smatrala svojim domom uopće biti za nju. STEFAN i njegovi prijatelji dio su nasilnih, mrakom obavijenih previranja u društvu. Mladi i gnjevni, neispunjene svakodnevice, zazivali su noćne nemire i sukobe s policijom i strancima. Iz nemogućnosti da se bori s osjećajem gubitka prijatelja, Stefan ponire spiralom nasilja. Stefenov otac MARTIN ambiciozan je lokalni političar, zarobljen u dilemi: hoće li nastaviti karijerni uspon ili preuzeti odgovornost za ideale u koje vjeruje, a time i odgovornosti za vlastitiog sina?

Partneri
Festival suvremenog židovskog filma Zagreb Vojnovićeva 15, HR-100000 Zagreb OIB:04338763558
Tel./Fax: 385 1 48 136 58
e-mail: info@jff-zagreb.hr
copyright Festival suvremenog židovskog filma Zagreb